COACH Képzés

Integrál Coaching képzés

Az érdeklődésre való tekintettel 2021 őszén elindítjuk a negyedik évfolyamot.

Első képzési nap: 2021. szeptember 24.

Köszönjük a lelkes érdeklődést!

Akik már nem fértek be a most induló csoportba, előzetes jelentkezőként számon tartjuk a következő képzésünkön.

Integrál szemlélet

Az Integrál szemszög segít egységes rendszerben látni a világot és benne magunkat. Életünk mindeddig egymásnak ellentmondó területei összerendeződnek. Megértjük elakadásainkat, problémáink megoldásához ránk szabott eszközökhöz jutunk. Az integrál szemlélet rendszerbe helyez, összeköt, összerendez, a tudás-áramlást támogatja, elősegíti a kommunikációt. Pontos, tendenciaszerű állapotjelzést ad, mely nyitott, rugalmas, befogadó, alakuló. Az integrál szemléletben összekapcsolódik és egyensúlyba kerül a Kelet és Nyugat, a kint és bent, az egyéni és kollektív, a fej és szív.

Integrál coaching

Az Integrál Coaching beemeli és rendszerbe illeszti a különböző módszertanok elemeit, a modern nyugati világ tudását éppúgy, mint az ősi keleti kultúrák tanításait. Az egyén tapasztalatai, érzései és folyamatai többdimenziós átlátható mátrixba rendeződve hozzásegítik őt céljai kijelöléséhez, vágyai beteljesítéséhez. Az integrál coaching folyamat során egyszerre látunk (ezt a látást támogatja az integrálpszichológiai tudás- és modellrendszer is) és inspiráló, teremtő munkát végzünk a klienssel partneri együttműködésben egy organikusan kibomló közös tanulás, kísérletezés során.

Integrál Coach Képzés: Holisztikus /Univerzális Coach

Egyedülálló és új korszakot nyitó gyakorlati képzés indult 2017 szeptemberében Magyarországon, amely kiemelkedik a hazai coach képzések sorából. Az Integrál Coaching képzés átfogó, stabil tudást és gyakorlatot ad azoknak, akik erre a pályára szeretnének lépni. Komplex és minden helyzetben használható tudásrendszer, mely több mint a különböző elméletek összessége.

A képzés során eseteken, tiádgyakorlatokban, akvárium coachingban, szupervíziós munkán keresztül fogunk tanulni, méghozzá úgy, hogy integráljuk az analízist az intuícióval, hogy az „egészet” még egészlegesebben, tisztábban érzékeljük. Az integrál tudásrendszerrel, a bennünk eleve meglévő tudással, a jelenlét valóságával, az intuíciónkkal dolgozunk. Olyan lesz, mint amikor a film kockáit lépésről lépésre lelassítjuk, élesítve a képet, miközben a film dinamikus, árad, egész…

Integrál Coaching képzés
Integrál Coaching képzés 2017-2018

A Coaching képzésre kiket várunk:

Mindenkit – coaching iránt érdeklődőket, tudatosan önismereti úton járókat, vezetőket, HR-eseket -, akiket érdekel egy komplex, mélységi dimenzióknak teret adó közös alkotási, tanulási, önismereti folyamat. Akik nem rettennek vissza attól, hogy igaz módon reflektáljanak önmagukra, akik tanulni szeretnék a coaching szakmát az integrál közelítés tágas szemüvegén keresztül. Reményeink szerint – mind a képzésnapok, mind a közöttük eltelő idő – igen intenzív lesz, sokat fogunk tanulni egymástól. Azok jelentkezését várjuk, akik tényleg így szeretnének fejlődni.

Az itt végzők egyedi tudást kapnak és az elsők között lesznek, akik Integrál Coachként segíthetik majd ügyfeleiket. Ugyanakkor hasznos lesz a képzés azok számára is, akik önismeretüket, vezetői kompetenciáikat szeretnék fejleszteni.

A COACHING KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE:

A képzés kezdő szintről indul.

A képzés kiscsoportos formában (10, maximum 12 fő) történik, a gyakorlat fókuszával (esetek, sajátélmény, triádgyakorlat, mentor coaching, szupervízió) és az elméleti tudás átadásával. A gyakorlatok célja az International Coach Federation (ICF) által meghatározott coach kompetenciák elsajátítása, begyakorlása, magabiztos Integrál Coach szakmai identitás kialakulásának támogatása.

A képzés befejezésének feltételei egy 20-40 perces coaching hanganyag-, egy szakmai önismereti fejlődést kibontó esszé leadása és egy záró vizsga prezentáció lesznek. Ezekről részletesen beszélünk a képzés elején.

A képzés tematikája, felépítése egyúttal illeszkedik az International Coach Federation nemzetközi akkreditációval kapcsolatos feltétel-rendszeréhez.

 

ICF feltétel rendszerhez igazodó képzés

 

A COACHING KÉPZÉS TEMATIKÁJA:

A képzés tananyagának alapját a 2016 novemberében megjelent Integrál Coaching című könyv (www.integralcoachingbook.com) és az International Coach Federation (a legnagyobb nemzetközi coach szervezet) coach kompetenciákra vonatkozó ajánlásai képezik. Az alábbi témákban fogunk elmélyedni:

A tematika megtekintéséhez kattints ide.

Érdeklődés

A KÉPZÉST TARTJÁK:

Lassan formálódott az Integrál Coach Képzés oktatói csapata. Nagyon fontosnak tartjuk ezeket az emberi és szakmai kapcsolatokat. Úgy érezzük, egy integrál szemléletű képzéshez illeszkedő integrál-színes csapat alakult, amely részben hasonló, részben különböző területekről érkező szakembereket ölel fel. És bátran mondhatjuk, hogy mindannyian a valódi emberi kapcsolódásban, a szív- és a fej összehangolt, integráló, evolúciós erejében hiszünk.

Nemes Antónia

Nemes Antónia
Integrál szemléletű coach, PCC, szupervizor, a képzés szakmai felelőse

Dr. Foltányi Bence

Dr. Foltányi Bence
Szupervizor, mentor, autóipari szakember, vezető

van der Meer Gabriella

van der Meer Gabriella
MCC Üzleti/vezetői coach, tréner, teamcoach, szervezetfejlesztő, coach képző

Bővebben

ICF NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ megszerzésének folyamata (Portfólió):

Az International Coach Federation, a legnagyobb nemzetközi coach szervezet világszerte elismert coach minősítésének megszerzése Portfólió úton:

ICF NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ megszerzésének folyamata
Azok az Integrál coaching képzésen résztvevők, akik a későbbiekben nemzetközi minősítést szeretnének szerezni, az Integrál Coach képzés az első lépcsőfok ezen az úton. Az IC képzés elvégzése után megszerzett igazolt coaching-tapasztalat (Associate Certified Coach: 100 óra, Professional Certified Coach: 500 óra), illetve 10 óra mentor coaching elvégzése után hangfelvétellel és azok leirataival jelentkezhetnek vizsgára, amelynek utolsó állomása az írásbeli vizsga (CKA).
Az Integrál Coach képzés az ICF coach-kompetenciákra épül, a résztvevők mentor-coaching folyamatokban kapnak visszajelzést a kompetencia-szintjükről, azok fejlesztési irányairól és szupervízióban fejleszthetik szakmai személyiségüket. A képzés után a megfelelő tapasztalattal rendelkező coachokat igény esetén felkészítjük ACC, illetve PCC szintű akkreditációra.

Visszajelzések az integrál coaching képzés résztvevőitől:

Fantasztikusan értékes ismeretanyagokkal gazdagodtam. Táplálékot kapott a fejem, a szívem, a lelkem. Nagy hálát érzek, hogy megtapasztalhattam a mélységet és a coachingot egy csokorban – sokféle ízesítésben. Hitelesnek éreztem a képzést, a személyedet benne és a koncepciót, amivé alkottad-alkottátok ezt a képzést. Számomra szemfelnyitó és példamutató, ahogy és amilyen elköteleződéssel, mélységgel, odaadással, figyelemmel vagy jelen velünk - és ahogy a csoporttal dolgozol. A team és group coaching, szupervízió és tréneri minődégedből pedig nagyon szeretnék még tanulni. Mimetikus témákat azonosítok magamban feléd :) Köszönöm ezt az évet.

Tisztán keretezett folyamat, átfogó, mély, sokszínű tudás. Odaadó, szeretetteljes figyelem, köszönöm!